Om oss

Unge Kokker er en ideell organisasjon med 10 års erfaring med å formilde matkunnskap og folkehelse for barn og ungdom i hele Norge. Vi har fokus på ungdomsmedvirkning og ung til ung, samt fremme spennende og sunn matlaging, og tilbyr kreative kokkekurs. Disse kursene ledes av profesjonelle kokker.

I tillegg tilbyr Unge Kokker kurs, foredrag og læringsmateriell til voksne som arbeider med barn og unge, til lærere innen mat- og helsefaget på ungdomsskolen, og til kantineansatte i videregående skole. Vi har flere opplæringsprogram for ungdom knyttet til sammenhengen mellom sunn mat og helse, skoleprestasjon, sykdomsforebyggelse og generelt energioverskudd. Samt opplæring i behandling, oppbevaring og lage mat med en spennende vri av overskuddsmat. Å bidra til reduksjon av matsvinn er viktig!

I Unge Kokkers verden henger et sunt kosthold, en god helse og ivaretagelse av miljøet, tett sammen med smaksrik og spennende mat. Vi samarbeider med forskningsinstitusjoner knyttet til Norge Teknisk Naturvitenskapelige Universitet, NTNU, dette gjelder særlig Regionalt senter for fedmeforskning ved universitetssykehuset St.Olav. Unge kokker er også involvert i strategiarbeidet for innovasjon i Helse Midt-Norge.