29 april er Den internasjonale Kutt matsvinndagen

Visste du at hver og en av oss som bor i Norge årlig kaster over 42 kilo med spisbar mat? Og at middagsrester og brød er noe av det vi kaster aller mest?

Sånn vil vi jo ikke ha det, og derfor har vi ekstra fokus på å redusere matsvinnet denne uken i forbindelse med Den internasjonale Kutt matsvinn-dagen. 

Unge Kokker har alltid et stort engasjement for å kaste mindre mat, og vi har egne kurs for deg som vil lære hvordan du kan bruke opp matrester. Det er viktig for oss å redusere matsvinnet av flere grunner. Vi har respekt for råvarene, det er ressurskrevende å produsere mat, vi ønsker å redusere avfallsmengden og bidra til en mer rettferdig fordeling av ressursene. Med FNs bærekraft mål om å halvere matsvinnet innen 2030 er det nødvendig at alle bidrar.

Matvettreglene:

Lag handleliste som hele familien skriver på når noe mangler

Rydd i kjøleskapet så dere vet hva dere har

Lukt, se og smak på mat som er gått ut på “Best før”-dato 

Avkjøl rester og legg i tett boks i kjøleskapet

Bruk måltidsrester til matpakken dagen etter

Ha en fast dag i uken for restemat, f.eks RESTETORSDAG

I dag vil du finne gode tips om matsvinn på Unge Kokkers Facebookside og på Instagram. 

Vi vil gjerne at du deler dine beste tips for hvordan du reduserer matsvinn med oss, så send oss gjerne tips på facebook, Instagram eller på mail til 

Kontakt@ungekokker.no

Nyttig kutt-matsvinn link: Matvett.no