Unge Kokker og Trondhjems Turistforening markerer Friluftslivets år 16. mars! Bli med!

Bli med på markering av Friluftslivet år 2025 med Unge Kokker og Trondhjems Turistforening! 16. mars inviterer vi til smart bålmat, kokkekurs, smaksprøving, quiz og andre spennende aktiviteter på Rønningen serveringshytte. Arrangementet er åpent for alle, og vi gleder oss til en morsom og smaksrik friluftsopplevelse med dere! 

Unge Kokker + DNT = Digg mat på tur

Unge Kokker og Den Norske Turistforening (DNT) har samarbeidet i mange år – og over hele Norge – og holdt bålmatkurs for barn, ungdom og voksne. Vi er enige om at mat smaker ekstra godt ute. Matlaging ute i det fri, sammen med andre, er en helt spesiell opplevelse som vi unner alle å oppleve. Kombinasjonen av roen i naturen, knitringen fra bålet og fellesskapet maten gir, er faktisk ganske magisk! 

Ny vri på turmaten

I Unge Kokker lager vi turmat med en vri. Mange tenker kanskje på pølser med lompe og ketchup og brødskiver med salami som typisk mat på tur. Vi ønsker å vise at turmat er mye mer enn dette, og med litt kunnskap og forberedelse kan turmaten bli både spennende og smaksrik. Gryteretter, laksewraps, wok og suppe er enkelt å lage på bål og gir kroppen en ekstra næringsrik boost på lange turer.

Fellesskap + friluft + smart mat = God folkehelse

Friluftslivets år ønsker å inspirere deg til å oppdage og ta vare på din nærnatur, invitere andre ut og prøve nye friluftslivsaktiviteter (Friluftslivetsår.no). For oss i Unge Kokker er det viktig å markere Friluftslivets år fordi vi mener at friluft, bevegelse og god mat henger tett sammen, og at opplevelser i naturen er noe av det viktigste vi kan gi både oss selv, barna og ungdommene. Mer friluft gir bedre folkehelse og mindre fysisk og psykisk sykdom. Å gjøre noe meningsfullt og gøy sammen i naturen, gjør rett og slett at vi føler oss bedre!

I Trondhjem Turistforening (TT) har vi som målsetting for Friluftslivets år å få enda flere ut på tur, og vi ønsker spesielt å løfte det naturvennlige lavterskel-friluftslivet nært der folk bor. Å lage middagen ute er en flott måte å drive lavterskel friluftsliv på! Vi håper denne dagen vil inspirere deg til å ta med middagen ut flere ganger i år.

16. mars på Rønningen serveringshytte

Markeringen 16. mars finner sted på Rønningen serveringshytte sør i Bymarka. Vi deler ut smaksprøver fra kl 12:30 på haugen bakom Rønningen, og alle er velkomne til å smake på maten.

Det er 2,6 km å gå til Rønningen fra parkeringsplassen på Smistad – denne veien blir også brøytet på vinteren, så her kan du gå på beina. På ski er det fint å gå fra Skogly på Ringvål (4 km), fra Granåsen (3,3 km), eller fra Saupstad (5,5 km). Uteområdet er godt egnet for både å lage og spise mat ute, med flere bålplasser, tilgjengelig ved og gapahuker med benker. 

Påmelding tur + kokkekurs 

Har du lyst til å bli med på hele matlagingsprosessen? Vi har satt av 15 deltakerplasser til matglade Trondheimsboere som ønsker å bli med på felles gåtur med turleder fra TT og bistå kokk fra Unge Kokker i hele matlagingsprosessen. Dagen avsluttes med å dele ut smaksprøvene og fortelle om hvor lett det er å lage sunn og god mat på tur. 

Meld deg på her!

Vi møtes på parkeringsplassen på Smistad kl.10:30, hvor en erfaren turleder fra TT følger oss inn til Rønningen. Det er 2,6 km å gå langs brøytet grusvei (obs – kan være lurt med brodder/piggsko). Du trenger ikke å være fjellvant, men må kunne gå totalt drøyt 5 kilometer. Det er ikke ulent, men noen bratte bakker. Oppe på Rønningen møter vi Rune fra Unge Kokker, som setter oss i gang med matlaginga. Alle deltar i forberedelsene, før vi smaker på de spennende rettene og deler ut smaksprøver til de som kommer innom. Vi lager mat og deler ut frem til kl. 15:30, så sett av dagen 🙂