Digimat – kosthold og mental helse

Sliter du med nedstemthet, ensomhet og kjenner at hverdagen føles tung? Opplever du at dette påvirker kostholdet ditt? Synes du det er vanskelig å spise sunt og mangler motivasjon? Ønsker du bedre kostholdsvaner og samtidig oppleve matlagingsglede? Da kan matlagingskurset Digimat være noe for deg!

Hva er Digimat?

Digimat er et gratis, digitalt matlagingskurs for deg mellom 18 og 36 år, som plages av en form for psykiske helseplager. Målet med kurset er å bidra til bedre kostholdsvaner og bedre psykisk helse hos deg som kursdeltaker og blant målgruppen generelt. Kurset er et samarbeidsprosjekt mellom Mental Helse Ungdom og Unge Kokker, som gjennomføres i januar, februar og mars 2022.

Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam.

Kunne du tenke deg å bli med på et matlagingskurs som:

Da er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss!

Hva innebærer deltakelse?

Deltakelse i Digimat innebærer et digitalt matlagingskurs 1 gang i uken over 8 uker, som gjennomføres i januar, februar og mars 2022. Kursene gjennomføres på den digitale plattformen Zoom. Det betyr at du kan delta fra hvor du vil, så lenge du har et kjøkken tilgjengelig. Som deltaker vil du få tilsendt alle nødvendige matvarer. Du trenger ikke ha kunnskap om mat og matlaging, og deltagelse er gratis.

Hvorfor matlagingskurs?

Kosthold og psykisk helse henger tett sammen. Dette skyldes både at kosthold påvirker psykiske plager, men også at psykiske plager kan påvirke hva man spiser i negativ retning. Det er tydelig at teoretisk kunnskap ikke er nok til å endre atferd. Det er vist at matlagingskurs spesielt tilpasset målgruppen bedrer kostholdskvaliteten, også etter avsluttet kurs. Gjennom Digimat gjør vi kjøkkenet til en arena for mestring!

Matlagingskurs kan bidra til:

Samlet sett kan matlagingskursene bidra til at det tas sunnere kostholdsvalg, som er gunstig for både psykisk og fysisk helse. Ikke minst er matlagingskurs lærerikt, smakfullt og gøy, som kan passe alle!

For påmelding, klikk her eller på bildet under!

Oppdatering 09.12.2021: Kurset er nå fullt og påmeldingen er stengt for denne gang.

Spørsmål? Kontakt gita@ungekokker.no