Gulrot og ingefærsuppe

Disse suppene kalles på kokkefagspråket for purèsupper. Som dere vil se, så starter alle oppskriftene med de samme ingrediensene: løk og hvitløk. Deretter er det typen eller typene grønnsaker og urter som bestemmer smaken i suppa. Løken og hvitløken er med og forsterker smakene fra alle de flotte grønnsakene man vil velge. Her er det bare å slippe fantasien løs!
Urter som timian, oregano eller koriander setter gjerne god smak på suppa. Bruk gjerne friske urter, men tørkede kan fint brukes.
En suppe på denne måten serveres gjerne med ferske grove rundstykker.
Rett: Suppe

Ingredienser

  • 1 løk liten, i biter
  • 1-2 fedd hvitløk i biter
  • 1-2 ss olje
  • 300 g gulrot i tynne skiver
  • 2 cm ingefærrot i tynne skiver
  • 5-6 dl vann
  • 1 terning hønsebuljong eller grønnsakbuljon
  • 0.5 dl melk eller matfløte/kokosmelk kokosmelk gir en spennende smak på denne suppa
  • 0.5 krm pepper
  • urter friske urter kuttes litt først

Instruksjoner

  • Skyll, rens og del opp grønnsakene.
  • Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og surr dette sammen til de er blitt myke og blanke. Pass på, ikke ha for sterk varme slik at løkene blir brent.
  • Tilsett grønnsaker og vann.
  • Smuldre buljongterningen og rør inn i suppen. Kok opp.
  • La nå suppen småkoke i minst 10 minutter så tilsettes urter. Mos suppen med en stavmikser eller en foodprosessor (grønnsakene skal være møre/myke når du gjør dette)
  • Tilsett melk/fløte/kokosmelk/hakket tomat og smak til med salt og pepper, eventuelt flere urter.
  • Er suppen for tykk, kan du tilsette litt vann, er suppen for tynn, kan den jevnes med kokt gulrot, potet, maisjevning(les da anvisning på pakken). Kok opp på nytt og server.