Hilbjørg Knutli

Kursleder Hilbjørg Knutli

Min Interesse for hjemmelaget og sunn mat kom med morsmelka. Jeg er vokst opp på gård der vi var selvforsynt med egg, kjøtt og melk fra egne dyr på gården. For meg og min familie var kortreist mat ikke et begrep, men en selvfølge på den tid.  Mitt første år på videregående skole ble da nettopp «husstell», som det het den gang. I dag er det tilnærmet likt mat -og helse faget.

Jeg stiftet familie i relativt ung alder og fikk tidlig bruk for min matfaglige kunnskap i praksis. Jeg lærte meg å lage mat fra bunnen, hva det vil si å ha et matbudsjett og forstå verdien av å nytte restemat. Interessen for hva maten gjør med kroppen og hva den inneholder førte meg til neste utdanningstrinn. Etter mange år som fast ansatt i Posten, tok jeg i 2008 utdanning innen ernæring, og endte da opp med en bachelorgrad i ernæring.

Ferdig utdannet stiftet jeg foretaket Ernæring Helgeland. I 5-6 år var jeg kursleder for Libra helse og kosthold hvor jeg inspirerte til livsstilsendring og opplevde at kursdeltakerne gikk ned i vekt, reduserte medisinbruk og fikk en ny og bedre hverdag.

I 2009 begynte jeg som kursleder for kostholdsprogrammet Fiskesprell som eies av Helsedirektoratet og Sjømatrådet, og er i dag ansvarlig for avvikling av fiskesprellkurs i Nordland fylke. Her jobber vi opp mot barn og unge med fokus på helsegevinsten av å spise fisk, i tillegg til viktigheten av et sammensatt måltid bestående av mat fra alle næringsgruppene.

Jeg holder foredrag innenfor tema som kosthold til eldre, barn/unge, skiftarbeidere. Om de nasjonale kostrådene og det som ellers måtte etterspørres. Jeg har undervist fremmedspråklige/innvandrer og vært  fagansvarlig for temadager om underernæring.

Som kursleder i Unge kokker vil jeg spre matglede og motivere barn og unge til å lage mat fra bunnen av, være bevisst på å ikke kaste mat som faktisk kan spises, og til å bruke lokale råvarer.

For booking av kurs og foredrag send mail til
Gita@ungekokker.no eller ring 958 14 338