Julespesial med matambassadør Emilie

Hei! Jeg er Emilie Nereng, jeg har en bachelorgrad i ernæring, driver matinstagrammen @emilienutrition og er stolt matambassadør for Unge Kokker! Jeg elsker å lage mat og å prøve ut nye ting på kjøkkenet. Julen er min favoritt-høytid, og dette er mye på grunn av all den gode maten. Men siden det fort også blir mye søtsaker i desember har jeg noen smarte triks som vil gjøre julekosen litt mer balansert! Disse oppskriftene passer perfekt til skituren og bidrar med smarte næringsstoffer for kroppen. I tillegg smaker de skikkelig digg 🙂 

Kakao, 2 kopper:

5 dl melk
2 ss kakaopulver
1 ss sukker
1 dæsj kanel

Ha alle ingrediensene i en kjele og visp sammen. Varm opp til kokepunktet. Ved å ikke koke melken unngår du snerk! Smak til om du ønsker den søtere.

TIPS: Det tar noen minutter og litt visping til før kakaopulverklumpene forsvinner. Er du utålmodig bare siler du kakaoen over i koppene når du er fornøyd med smaken. Enjoy!

Superraske scones, 8-9 stk:

Disse sconesene er virkelig superenkle og er bittelitt søte. Det gjør at de er veldig gode med bare litt lettmargarin på, ellers kan du gjerne toppe dem med brunost eller syltetøy. Disse er perfekte til å ta med på skituren!

Scones, 9 stk:

4 1/2 dl mel = 1 dl havregryn + 1 dl sammalt grov hvetemel + 2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
50 g smør eller margarin
2 dl melk eller vann
7 stk tørket aprikos (kan sløyfes)
Hakkede mandler til toppen (kan sløyfes)

Bland sammen alle de tørre ingrediensene og smuldre smør i blandingen. Hakk aprikos i små biter og tilsett i deigen.
Tilsett væske og rør sammen til en deig.
Kle en stekeplate med bakepapir. Bruk to spiseskjeer og lag 9 klatter på et bakepapir. Dryss over hakkede mandler og dytt sconesene litt flate, ca 1,5 cm høye. 

Stekes på 225°C i ca 14 minutter. Serveres nystekte.