Rune Sandø

Fra 0 til 100 med Rune. På kursene sine møter Rune mennesker i alle aldersgrupper.

Rune Sandø har utdanning som kokk, lærer og coach og 30 års erfaring som kokk fra hotell og restaurantbransjen. Han har de 10 siste årene jobbet mest med barn og unge, og gitt faglig påfyll om kost og ernæring for voksne. Han jobber på fulltid med folkehelse og er kursholder i Unge Kokker, samt kursleder for Bra Mat og Fiskesprell. 

Han holder også foredrag om tema som kost/ernæring, grensesetting, og foreldrerollen. Disse er blant annet godt mottatt blant foreldre og er populære til foreldremøter.

På referanselisten står gjennomført oppdrag for Frisklivsentraler, helsestasjoner, fysioterapauter, skoler, barnehager, FAU, flyktningstjenesten, NAV, kommuner og fylkeskommuner m.fl.

For booking av kurs og foredrag send mail til
Gita@ungekokker.no eller ring 958 14 338

Runes historie 

Som kokk har jeg over 30 år med erfaring fra hoteller og restauranter rundt om i nesten hele Norge. Kokkeyrket er hektisk og lærerikt, men ikke kjent for å være det yrket som setter egen helse i noe særlig fokus. Så når legene satte en stopper for meg pga ei helse som trengte min fulle oppmerksomhet (høyt blodtrykk, diabetes 2, samt slitasje litt rundt omkring) ble dette starten på en ny epoke i eget liv. Ord som livsstil, endring og rutiner fikk en helt ny mening. Jeg hadde uten at jeg var klar over det, blitt syk av å ikke tenke på meg selv! Folkehelse skulle bli og er noe jeg brenner veldig for. Uten noen formell utdanning innen helse så er det viktig for meg å alltid få nok og riktig kunnskap om kost/ernæring, trening og fysisk aktivitet.

Dette får jeg som kursleder for BRA MAT og FISKESPRELL. Her deltar jeg på seminarer og konferanser som er viktige arenaer for alle som jobber med folkehelse, og deltar i prosjekter som går direkte på folkehelse og fedme. Jeg samarbeider tett med Fedmepoliklinikken ved St.Olav hospital Trondheim, der jeg tidligere var pasient. Jeg har også fått være med og utvikle www.kostverktoyet.no, et oppslagsverk hvor både helsepersonell og pasienter kan søke informasjon/råd om kosthold og rutiner. Alle kurs jeg holder er etter de retningslinjer som til enhver tid blir gitt av helsedirektoratet.

Det er moro å lage mat, men uten å vite hvorfor det er lurt å bytte ut usunt med sunt blir det liksom ikke noen sammenheng. Derfor inneholder kursene mine grunnleggende matkunnskap. Matglede, gleden over å ha kunnskap om gode valg samtidig som at dette smaker godt er veldig viktig. Å ha det moro sammen på kjøkkenet gjør sitt til at maten vi lager blir enda bedre!»

«MAT – GLEDE – LIVSGLEDE»