SMART MAT Rogaland

I 2019 bidrar Unge kokker med et folkehelseløft for barn og unge på fritid.

Vi tilbyr 500 gratis kursplasser i Stavanger og Rogaland. Her vil barn og unge få opplæring i hva som er smart og sunn mat, hvorfor, hvordan man lager den og hvordan man kan lære det bort til andre man kjenner – som matambassadør.

Ungdomsmedvirkning er viktig, og som matambassadør deler man det man har lært om smart mat og hvordan man lager den. Matambassadører kan holde workshops for laget sitt, klubben, foreningen, vennegjengen eller familien. Slik spres kunnskap om smart mat med ung til ung-metoden, der barn og unge lærer andre barn og unge.

Kurset holdes av våre profesjonelle kokker og det gis både teoretisk innføring og praktisk opplæring i sunn mat fra bunnen av. Her blir det anledning til å utfolde seg kreativt på kjøkkenet med mange retter å lage og smake.  Kurset har også fokus på å redusere matsvinn.

Unge kokker stiller med egen kokk, kursmateriell og råvarer.

Lag, foreninger, klubber osv. som ønsker kurs, sørger for egnet kurssted (skolekjøkken eller klubblokalets kjøkken) og tar hånd om påmelding internt.

Hvert kurs bør ha 12-14 deltakere

Høres dette spennende ut? Er dette noe for ditt lag, 4H-klubben, fritidsklubben, speiderforeningen, vennegjengen, ungdomsrådet, koret ditt?

Er svaret ja, så kan dere melde dere på fra 1 februar!