Mat fra havet på Biblo Tøyen

Til høyre: Kokken Rune Sandø

På besøk hos Biblo Tøyen i forbindelse med prosjektet Mat fra havet.
Kom det 40 sulten gjester på restaurant Biblofisk 4 februar. Det ble laget forskjellige retter som Grønn sei (fiskesuppe med sei og spinat), Yum yum de luxe (wok med fisk og nudler) og så ble det smoothien vår Hulken.

Fakta om Mat fra havet:
Målet er å lære unge praktiske matlagingsferdigheter, samt hva et helsefremmende kosthold med fokus på sjømat innebærer. Dette innebærer blant annet kunnskap om råvarene, tilberedning og kunnskap om norsk sjømatnæring. Kurset formidler dette på en positiv og morsom måte som bidrar til matglede. Det vil vektlegge mat som kan inngå i alle måltider, og kunnskap som kan brukes både hjemme og blant venner. Etter kurset kan ungdommene selv holde matworkshops som matambassadører og videreformidle kunnskap og matglede knyttet til sunn sjømat.
Prosjektet støttes i sin helhet av Nærings- og fiskeridepartementet.