ERIK OG ELLENS KARANTENE-KOKKESKOLE: VI LAGER TILSLØRTE BONDEPIKER

LAG VERDENS BESTE MELLOMMÅLTID!

Av og til så får man lyst på noe godt mellom måltider, til og med på en hverdag. Slik var det i dag. Derfor tok vi en kikk i Unge kokkers oppskriftshefte, og Erik fant en oppskrift på Tilslørte bondepiker – en dessert som like gjerne kan spises mellom både frokost og lunsj fordi den er ganske sunn! Det første vi gjorde var å lage en eplekompott. Du trenger da: 

4 epler

¼ dl sukker
2 kanelstenger
½ ts vaniljesukker
2 stjerneanis
1 dl vann

Kutt hvert eple i fire deler og fjern kjernen.

Ha så eplebitene over i en kasserolle og hell på sukker og ha i krydder samt ½-1 dl vann. 

Kok eplene til de er myke. 

Mos dem med stavmikser. 

Mens vi lot eplekompotten avkjøles, laget vi krem av kremfløte. Vi brukte 1 ½ dl kremfløte og vispet den til fløten ble til stiv krem. Deretter fylte vi fire glass med et par spiseskjeer eplekompott, og så tok vi en god skje med krem over. Så drysset vi litt havregryn over kremen. Deretter tok vi enda et lag med eplekompott, krem og havregryn, og så toppet vi det hele med blåbær og litt kanel på toppen. Gjett om det var godt!!!