Rosalia redder mat!
Unge Kokker har et stort engasjement for å kaste mindre mat, og for oss er dette viktig av flere grunner. Vi har respekt for råvarene, det er ressurskrevende å produsere mat, vi ønsker å redusere avfallsmengde og bidra til en mer rettferdig fordeling av ressursene.
Unge Kokker har utviklet kurs for å inspirere til å kaste mindre mat, og kokken vår Rosalia Redondo Acosta vet hvordan å inspirere oss til å lage smart og lekker mat av rester eller råvarer som ellers blir kastet.
“Det handler ofte om å være kreativ og tenke litt nytt. Ikke dra på butikken for å kjøpe det du mangler, men heller tenke på hva du har og så lage mat ut fra det.” sier kursholder Rosalia Redondo hos Unge Kokker. «
“Lukt, se og smak på ingredienser som har passert best-før-dato, skjær evnt bort flekker på en agurk, og legg slapp salat i isvann og den blir som ny”.
Denne uka ble det publisert en fin sak om Rosalias engasjement for å redde mat på Trondheim2030.no:
“Utgått på dato” blir de lekreste retter:
«Du har sikkert vært der selv; stått med noen dvaske tomater eller bananer i hånda, kikket ned på søppelbøtta og gjort deg klar for en dose dårlig samvittighet i det frukt og grønt havner i søpla. Fatt håp – her kommer rådene fra kokk Rosalia Redondo Acosta. For når det kommer til matlaging og utnyttelse av råvarer – også de overmodne, er Rosalia noe av en mester.»