Rosalia redder mat!

Unge Kokker har et stort engasjement for å kaste mindre mat, og for oss er dette viktig av flere grunner. Vi har respekt for råvarene, det er ressurskrevende å produsere mat, vi ønsker å redusere avfallsmengde og bidra til en mer rettferdig fordeling av ressursene. 

Unge Kokker har utviklet kurs for å inspirere til å kaste mindre mat, og kokken vår Rosalia Redondo Acosta  vet hvordan å inspirere oss til å lage smart og lekker mat av rester eller råvarer som ellers blir kastet.

“Det handler ofte om å være kreativ og tenke litt nytt. Ikke dra på butikken for å kjøpe det du mangler, men heller tenke på hva du har og så lage mat ut fra det.” sier kursholder Rosalia Redondo hos Unge Kokker. «

“Lukt, se og smak på ingredienser som har passert best-før-dato, skjær evnt bort flekker på en agurk, og legg slapp salat i isvann og den blir som ny”.

Denne uka ble det publisert en fin sak om Rosalias engasjement for å redde mat på Trondheim2030.no:

“Utgått på dato” blir de lekreste retter:
«Du har sikkert vært der selv; stått med noen dvaske tomater eller bananer i hånda, kikket ned på søppelbøtta og gjort deg klar for en dose dårlig samvittighet i det frukt og grønt  havner i søpla. Fatt håp – her kommer rådene fra kokk Rosalia Redondo Acosta. For når det kommer til matlaging og utnyttelse av råvarer – også de overmodne, er Rosalia noe av en mester.»

Les mer om saken her

Om Rosalia

Rosalia på besøk på E@Internett kafe på Inderøy høsten 2019