DAMPET BLÅSKJELL :)

ERIK OG ELLENS KORONA-KOKKESKOLEN

Erik kokkelerte på Tv2 nyhetene nå nylig – prøv ut oppskriften da vel!

Erik måtte nettopp levere en skoleoppgave om blåskjell, og da fikk han utrolig lyst på. Selv om det er på slutten av sesongen med blåskjell (ifølge Erik), velger vi likevel å dele oppskriften vi brukte. Blåskjell er verdens enkleste ting å lage, og den varianten vi laget kan ha det som lunsj (dersom du har en brød til) eller som en forrett. Vi hadde den som forrett, med reker som hovedrett (nam!!). 

Oppskriften er slik: 

1 kg blåskjell
2 charlottløk
3 fedd hvitløk
1 stk stor rød chili
Et par kvister persille
2 dl syrlig eplejuice (gjerne økologisk)
2 ss olje
0,5 stk lime

Det første vi gjorde var å skrubbe blåskjellene. Det er viktig å kontrollere at alle blåskjellene er tett lukket eller i hvert fall lukker seg når du kakker på dem. De som ikke lukker seg skal man ikke bruke (kast dem!). Deretter kuttet vi opp charlottløk, hvitløk og chili og surret dette litt i olje i en gryte til charlottløken ble myk, men ikke brun. Så tilsatte vi blåskjellene og lot alt dampe i 4 minutter. Etter at vi hadde sjekket at alle skjellene hadde åpnet seg, tok vi i hakket bladpersille, saften av lime og eplejuice, og ga det hele et oppkok. Ferdig! Såååå enkelt og sååå godt!