NY RAPPORT OM BARN OG UNGES HELSE OG TRIVSEL.

Ny rapport viser at mer enn halvparten av barn og unge følger ikke anbefalingen om daglig inntak av frukt og grønt. Den samme rapporten viser at utviklingen fra forrige undersøkelse går feil vei, dvs at inntaket av frukt går ned og inntaket av godteri går opp for 15-åringene. 

Går man litt dypere inn i tallene viser det seg at det skjer noe med kostholdet i overgangen fra barneskolen til ungdomsskolen og samtidig blir det større forskjell i kostholdet mellom gutter og jenter, og hvor guttene spiser mer usunt. 

Videre viser den at halvparten av barn og unge ikke har felles familiemåltid hver dag. 

Unge Kokker er bekymret over utviklingen, men samtidig også enda mer motivert til å holde flere kurs, utvikle digitalt materiell og inspirere via sosiale medier til litt sunnere mat og samtidig skape matglede.

Rapporten fra studien «Helsevaner blant skoleelever. En WHO-undersøkelse i flere land» som Universitet i Bergen har bidratt til, viser mange interessante tendenser og er vel verdt en titt for alle som er interessert i temaet.

Les Hevas rapporten 2020 her

Ta en titt på facebooksiden vår eller Instagram-kontoen vår, og du finner mange tips til sunne, enkle og smakfulle matretter.