Pop-up Matredderhuset Trondheim!

I Trondheim sentrum i uke 29, 30 og 31 så finner du aktivitetshuset:

Matredderhuset Trondheim 

Adressen: Munkegata 31
Åpningstider: Kl 12- 17 på ukedager

5.1 mill går rett i søpla hver eneste dag:
Hver eneste dag så kaster vi i Norge 5.1 millioner med spiselig brød rett i søpla. 
Hvor mange brød utgjør det?

Ungdomsmedvirkning er sentralt og som matredderguider formidler de om matsvinn hacks og om hvordan du lett kan kaste mindre mat. Hva kan man bruke brune bananer til, melk som er utgått på dato, lage suppe av slitne grønnsaker og slappe urter og ikke minst gode smoothie.

Her får du lukte, smake og testet kunnskapen din. 

Matredderhuset er også et prosjekt som generer sommerjobber for ungdom og unge voksne. 

Prosjektet er ekstra viktig for Unge Kokker av flere grunner. Vi har alltid vært opptatt av å redde mat, inspirere til sunn og smaksrik mat. Nå får vi i tillegg kombinert det med vår filosofi om ungdomsmedvirkning, unge inspirerer andre unge. 

Dette er et samarbeidsprosjekt som involverer mange ulike aktører.
Hver og en av oss kan utrette noe, men sammen kan vi gjøre en stor forskjell!

FN’s bærekraftmål 12:
Ansvarlig forbruk og produksjon: Sikre bærekraftige forbruks- og produksjonsmønstre.
Pkt 12.3:
Innen 2030 halvere matsvinn per innbygger på verdensbasis, både i detaljhandelen og blant forbrukere, og redusere svinn i produksjons- og forsyningskjeden, inkludert svinn etter innhøsting

Samarbeidspartnere:
Midtbyen Management
Matsentralen Trondheim
Too Good To Go

Matredderhuset støttes av:
Trondheim kommune og Miljøenheten
og sponses av:
EC. Dahls Eiendom

Ungdom i arbeid støttes av:
Sparebanken 1 Midt Norge

ps. Følg også med for utlysing av sommerjobber på Matredderhuset. Kanskje er nettopp du den vi søker etter eller kjenner noen som vil bidra?