Lærer å lage sunne og smaksrike retter på bålet

Det kokes suppe på en spiker og ryker fra heite bålpanner når Unge Kokker arrangerer Smart Bålmatkurs i det fri for unge kokkespirer fra Trondhjem Turistforenings friluftskole! 

Rosalia Redondo fra Mexico er utdannet kokk i Norge og som konditor ved Cordon Bleu i Paris, og har erfaring med mat fra mange verdenshjørner. I sommer har hun og kursholder Rune Sandø, arrangert bålmatkurs for barn og unge i Trøndelag tilknyttet Trondhjems Turistforening. 

Både i duskregn og i strålende solskinn har barn og ungdom mellom 10 og 13 år samlet seg ved idylliske Estenstaddammen i Strindamarka, og ved Rønningen gård i Bymarka, for å lære å tilberede ulike smakfulle retter under åpen himmel i skoleferien. 

Ungdommen nyter et sommerlig fruktspyd mens de venter på at grønnsakssuppa skal koke opp. Duften av grillet laks og ferske grønnsaker blander seg med furuskog og solkrem. Roen senker seg og feriefølelsen kommer sigende. Litt venting blir det jo, men vi har god tid. Dessuten byr det seg jo da en flott anledning til å øve på å slå hjul på den grønne gressletta! Ingenting er som litt fysisk aktivitet for å skjerpe appetitten i sommervarmen.

Så er det tid for å smake! Ungdommen benker seg opp på piknikbord langs vannet og forsyner seg etter tur med wok, wraps og supper. Det bugner av fristende, sunne retter. Mmm… Maten smaker virkelig best ute i det fri! 

Har du tilgang til en bålpanne, eller en bålplass og en stor stekepanne? Hvorfor ikke flytte kjøkkenet ut i det fri? Blant annet kan du lage digg grønnsakswok med fisk eller kylling, smakfulle supper fra bunnen av, wraps med tacolaks, pinnebrød.. bare fantasien setter grenser!

Har du og klubben, foreningen eller vennegjengen lyst til å lære mer om hvor lett det er å lage smart mat på bål? 

Send spørsmål og bestilling av kurs til gita@ungekokker.no eller ring 958 14 338.

God sommer fra oss i Unge Kokker!