Smart mat nasjonalt – et samarbeid mellom 4H Norge og Unge Kokker

SMART MAT NASJONALT er et kostholds – og folkehelseprosjekt for ungdom på fritiden, hvor Unge Kokker bidrar med spennende innhold på landsleir, fylkesleir, storkurs, styrevervkurs og på 4H-samlinger! 

Rune Sandø på besøk hos 4H’ere i Trøndelag 2022

Unge Kokker er representert på flere fylkesleirer, storkurs og liknende. Her skal vi holde matkurs både inne og ute, på bål og holde smoothiekurs, sette opp matreddertelt og arrangere andre morsomme aktiviteter. 

Litt mer detaljer om våre reiseplaner for 2022: Vi har gjennomført aktuelt og interessant foredrag for glade 4H’ere i Trøndelag. Foreløpig så gleder vi oss til å besøk Saltdalen i Nordland. Her skal vi bidra på Villmarksleir med Smart bålmatkurs, Fylkesleir i Agder, Storkurs sammen med 4H Rogaland, Fylkesleir med 4H Hordaland på Voss og ikke minst til Landsleir i August – det blir skikkelig artig!

4H Norge er en stor og aktiv organisasjon i Norge med over 11 000 medlemmer i alderen 10-26 år fordelt på ca. 550 4H-klubber over hele landet. I 4H får medlemmene mulighet til å utvikle seg til å bli aktive og samfunnsengasjerte ungdommer med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker. Medlemmene skal være del av et sosialt fellesskap der alle har omsorg for hverandre. Kjerneverdiene og målene i 4H er å utvikle ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse.

4H pizzan ble laget av 4H’er i 2018

Unge Kokker bidrar med gjennom samarbeidet med 4H Norge å nå ut til flest mulig barn og ungdom og inspirere dem til å ta gode helsevalg tidlig i livet. Vi tilbyr spennende matambassadørkurs, engasjerende interaktive foredrag, ulike temakurs og utendørs bålmatkurs. På matambassadørkurs (6 timer) lærer man om matglede, hva som er sunn mat og hvordan lage den, om lokalmat og bærekraft. Gjennom hele kurset er det å lære ved å gjøre sentralt. Unge Kokker bruker her sin “Ung til Ung”- metode hvor alle som har deltatt på kurs, selv kan gjennomføre spennende matverksted i sin egen 4H-klubb, for venner og familie, samt på 4Hs arrangementer. 

Vil du ha besøk av oss på din fylkesleir, aspirantleir, storkurs, styreverv kurs og liknende? Kurs og foredrag får dere gratis gjennom vårt Smart mat nasjonalt prosjekt. Det med støtte fra Gjensidigestiftelsen.

Er du interessert i å ha oss med på neste arrangement eller har du andre spørsmål? Ta kontakt på mail@ungekoker.no, eller ring 95814338 så ta vi en prat.