Sommerskole på Langhus

En flott uke med kokkekurs på Langhus sommerskole er over. I én uke lagde vi herlig mat fra bunnen med 20 kreative og engasjerte unge kokker!

Matsvinn og bærekraftige matvalg

Å redde mat og å ta bærekraftige matvalg var et viktig tema gjennom uken. Barna fikk fundert over hvor maten de spiser kommer fra og lærte om kortreist mat, bærekraftig mat fra havet, og vi lagde mange fargerike retter uten kjøtt.

Stor takk til Meny Langhus, som ga oss mat som sto i fare for å bli kastet! Vi lagde crunchy brødkrutonger av tørt brød, smoothie av brune bananer og ovnsretter av slappe grønnsaker. Alt smakte digg!

Laksewraps på topp

Favorittoppskriften blant barna denne uken var Unge Kokkers laksewraps med ovnsbakt laks med hvitløk og basilikum, fullkornstortillas og crispy grønnsaker. Brødkrutonger, suppe fra bunnen og hybelpizza var også populært. Gjennom uken lagde vi mange forskjellige retter – med fokus på byggeklosser kroppen trenger og mat som gir god energi og glade hjerter, mager og hoder. Masse frukt og grønt, grove kornprodukter og sunne fettkilder gikk ned på høykant! Litt kos er lov og sjokolademuffins og banankake sto også på menyen.

Smoothiekonkurranse og oppskrifter

På torsdagen arrangerte vi smoothiekonkurranse. Barna fikk i oppgave å lage sin egen oppskrift og et eget navn på smoothien. Dommerpanelet besto av elever fra de andre kursene og en voksen. Alle smoothiene ble blindtestet og vurdert etter smak, presentasjon og tekstur.

Seieren gikk til smoothien, «Stranden», en herlig, gul sommersmoothie! Gratulerer så mye til Live, May-Helene og Ariel-Josefine!

Under følger ingrediensene i vinnersmoothien og noen av de andre smoothiene. Prøv dem, eksperimenter med ingredienser og nyt!

«Stranden»

En skive ananas

Sitron

Litt naturell yoghurt

2 frosne bananer

Eplejuice

Litt pære

Masse frossen mango

«The dream»

Naturell yoghurt

Ananas

Frosne jordbær

Frosne skogsbær

Eplejuice

Frossen mango

«Girl power»

5 jordbær

Vaniljeyoghurt

Eplejuice

Mango

Lime

Banan

Ønsker du å høre mer om våre kokkekurs? Ta kontakt på kontakt@ungekokker.no.