Smart matredding med Unge Kokker!

Ukene flyr i Unge Kokker, og vi er allerede godt i gang med det andre året av Redd smart mat-prosjektet. I løpet av 2022 og januar 2023 har vi vært på besøk hos en rekke spennende fritidsklubber, lag og foreninger og holdt matverksteder med hjelp fra frivillige. 

Matredding: Teori og praksis

Matverkstedene i Redd smart mat-prosjektet holdes for 12 barn eller ungdom om gangen og foregår på fritiden. Her får deltakerne lære om matsvinn og bærekraftige, smarte matvalg. Vi snakker om hvordan vi kan kaste mindre mat og bruke opp maten på nye og smakfulle måter – som er bra både for kroppen og kloden! Deltakerne får delta aktivt og dele sine tanker og triks for å redusere matsvinn. På matverkstedet lager vi herlig mat av varer som kanskje ellers ville havnet i søpla og spiser et koselig felles måltid med god tid til å nyte maten og hverandres selskap. Vi har kost oss så masse på disse matverkstedene og har fått møte mange nye mennesker i ulike lokalmiljøer. 

Bilde fra besøk hos Vestre Bærum Tennisklubb.

Tilbakemeldinger fra noen steder vi har besøkt til nå: 

Forandringshuset, Drammen:

Vi hadde en veldig hyggelig og lærerik dag med Unge Kokker på besøk, og anbefaler dette kurset sterkt!

Marie Plathe aktivitetssenter, Bærum:
Vi hadde Unge Kokker på besøk på vår fritidsklubb. Sammen med en flott kursholder fikk de påmeldte god kunnskap om matsvinn. De lærte å lage matretter de vanligvis ikke lager, med råvarer som vanligvis ville blitt kastet fra den lokale butikken. Etter kurset har de påmeldte snakket om å fortsette med matkurs og samarbeidet med butikken om å bruke varer de ikke får solgt.

Omattatt, Heggedal:

Veldig gøy med besøk av Unge Kokker! Det var et veldig hyggelig og inspirerende opplegg tilpasset ungdommer. Vi lagde mye godt, og flere turte å smake på ting de vanligvis ikke spiser. Vi lærte masse på kurset!

SFO, Blommenholm:

Veldig spennende konsept. Vi så hvordan «sliten» mat kunne bli forvandlet til en tre-retters!

DNT, Asker:

Unge Kokker gjorde en super jobb hos Asker DNT. Det ble holdt foredrag med fokus på å minske matsvinn, og vi fikk lage retter med mat som vanligvis ville ha blitt kastet. Utrolig lærerikt og gøy.

Frelsesarmeen, Drøbak:

Vi anbefaler sterkt dette kurset. Da det er tilpasset alle aldre og kokken Rune var veldig dyktig i sin tilnærming til våre ungdommer. Ungdommer og oss ansatte fikk se at det er mulig å lage sunn og god mat på en enkel måte.

Forandringshuset, Bærum:

Kjempenyttig kurs som oppleves både lærerik og morsomt å være med på med gode kursholdere som klarer å engasjere flere å være med på å lage næringsrike retter og samtidig få lære om viktigheten å kutte matsvinn!

Er ditt lag/klubb/forening/fritidsorganisasjon i Viken/Oslo interessert i gratis kurs med oss i Unge Kokker? Send oss en mail på kontakt@ungekokker.no

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.