Smart mat – Folkehelse for alle

Smart mat –  Folkehelse for alle er et folkehelseprosjekt tilpasset personer med ulike funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer, som stimulerer til aktivitet, deltakelse og relasjonsbygging – samtidig som deltakerne får økt kunnskap om en sunn livsstil. Prosjektet er et samarbeid mellom FFO Trøndelag og Unge Kokker kurs- og kompetansesenter. Prosjektet er støttet i sin helhet av Stiftelsen Dam.

Diabetesforeningen på Inderøy

Dette spennende post pandemi-prosjektet ble startet opp i 2022, og har som mål å bidra å reversere de negative fysiske og psykiske effektene av pandemien. Terskelen for å komme i gang igjen med sosiale aktiviteter etter pandemien kan oppleves høy for mange. Derfor ønsker vi å tilby aktivitet og en møteplass hvor målet er å ha noen hyggelige timer sammen på kjøkkenet og rundt matbordet.
Unge Kokker utvikler og gjennomfører gratis fysiske matgledekurs, samt relevante foredrag som er gratis og skreddersydd FFO Trøndelags medlemsorganisasjoner.

Vi har godt kommet i gang og har utviklet mange foredrag med ulike spennende og kostholdsrelaterte tema, som for eksempel: Hvordan man kan komme i gang med livsstilsending, fysisk aktivitet, kosthold og god søvnvaner, hvilket kosthold som er anbefalt fra helsemyndighetene, hvordan man kan gå ned i vekt, menyplanlegging og forbrukerinformasjon på matvarene, samt hvordan man kan lage smart og sunnere kosemat. Utover det har vi også utviklet mer spesifikk foredrag som kosthold ved diabetes, hvordan man kan berike mat når man står i risiko for underernæring og smart mat for personer med utviklingshemming. Andre høyt aktuelle tema som mange viste interesse for er tema som ultraprosessert mat, kosthold og psykisk helse, tarmflora og effekten på helsen, hvordan man kan spise mindre kjøtt og mer plantebasert mat og hvordan spise mer fisk i hverdagen. 

23.-25.01.23 gikk Smart mat-webinarene av stabelen, der 17 ulike foredrag sto på programmet. Alle foredrag ble streamet og tatt opp og vil bli tilgjengeliggjort for alle FFO Trøndelag sine medlemmer. Unge Kokker tilbyr også å holde gratis foredrag både fysisk eller digitalt til din forening, fylkeslag eller lokallag. Det kan være ulike anledninger som medlemsmøter, årsmøter o.s.v.

Lupe Trøndelag

Nå er vi i gang med å gjennomføre praktiske matgledekurs hvor alle FFO Trøndelag sine medlemsorganisasjoner kan melde seg på og booke gratis kurs med Unge Kokker. Vi oppfordrer alle interesserte foreninger å ta kontakt med oss og booke ledig dato.

Matglede-kursene vil bli tilrettelagt den enkelte medlemsorganisasjonen og deltakerne lager smakfull mat fra bunnen av og avslutter med å dekke bordet, møtes i gode samtaler og spise mat sammen.

Kursene er en møteplass hvor man kan møte andre i samme situasjon, utveksle erfaringer, snakke sammen og bygge nettverk. Vi gleder oss!
Send gjerne en mail til: Mail@ungekokker.no eller ring: 99388915.