Spis opp maten + Unge Kokker = Sant
Med FNs bærekraft mål om å halvere matsvinnet innen 2030 er det nødvendig at alle bidrar. For noen er dette klart og tydelig, men for andre kan det virke overveldende og man tenker at dette gjelder ikke meg.
Unge Kokker har inngått et samarbeid med Spis opp maten, Mette Havre og Susanne Nesse. Gjennom dette samarbeidet skal Spis opp matens Susanne vise at matsvinn ikke bare er tall og målsettinger, det er også noe vi kan gjøre noe med, hver dag og ved hvert måltid. Dette vil bl.a skje ved insta takeover hos oss.
Den enkeltes valg har en betydning.
FN’s bærekraftmål 12:
Ansvarlig forbruk og produksjon: Sikre bærekraftige forbruks- og produksjonsmønstre.
Pkt 12.3:
Innen 2030 halvere matsvinn per innbygger på verdensbasis, både i detaljhandelen og blant forbrukere, og redusere svinn i produksjons- og forsyningskjeden, inkludert svinn etter innhøsting
Følg med! Følge med! Vi starter samarbeidet med insta takeover hos oss fredag 26 juni.
Stikk innom å få smarte sommertips og matsvinn hacks.