Våre foredrag
Vi har høy kompetanse når det gjelder kosthold, matsvinn og bærekraft, ernæring knyttet til fysisk aktivitet, psykisk helse, et smart og godt sammensatt kosthold, samt ulike helseutfordringer som: Diabetes, hvordan unngå vekttap ved parkinsons, berikning av mat, hvordan å holde vekta, hvilke hjelpemidler man kan bruke ved matlaging, smart mat for personer med utviklingshemming.
Les mer om konkrete foredrag vi tilbyr innenfor ulike tema her:
Grunnleggende ernæring og helsedirektoratets kostråd
- Kostrådene – anbefaling til et sunt kosthold
- Nok og riktig næring for ungdom
- Næringsstoffenes rolle i kroppen
- Menyplanlegging og forbrukerinformasjon på matemballasje
- Kompetanseheving i grunnleggende kosthold og ernæring for helsepersonell
- Kompetanseheving i grunnleggende kosthold og ernæring for ansatte i barnevernsinstitusjoner
Kosthold og ernæring for ulike grupper:
- Nok og riktig ernæring for ungdom
- Ungdomsmedvirkning
- Idrettsmat for barn, ungdom eller unge voksne
- Fysisk aktivitet for unge på fritid
- Smart mat for personer med utviklingshemming
- Kosthold ved diabetes
- Berikning av mat/ unngå ufrivillig vektnedgang
- Berikning av mat for personer med demens
- Drikke for eldre og personer med demens
- Hvordan å unngå vekttap ved parkinson
- Måltidsrytme og ADHD
Bærekraft, matsvinn og matkultur:
- Bærekraft – smart mat for hode og klode
- Vegetardilla
- Redd maten – barn
- Redd maten – ungdom
- Redd maten – voksne
- Hvordan spise mindre kjøtt og mer plantebasert
- Mat og måltidskultur
Livsstilsendringer og vektreduksjon:
- Kom i gang med en sunn og aktiv livsstil
- Å gå ned i vekt og holde vekta
- Porsjonsstørrelse, måltidsmønster og metthetsfølelse
- Smart mat og overvekt
- Smart og sunnere kosemat
Spesifikke ernæringstema og helse:
- God søvn
- Måltidsrytme
- Betennelseshemmende mat
- Tarmflora og immunforsvar
- Ultraprosessert mat
- Kosthold og psykisk helse
- Hva skjer med maten i kroppen?
- Hva inneholder maten?
Sunn mat, matglede og praktiske tips:
- Mat fra havet – fisk og sjømat smart og enkelt
- Smart sushikurs
- Vegetardilla
- Hvordan spise mindre kjøtt og mer plantebasert
- Smart og sunnere kosemat
- Smart hybelmat og økonomi
- Hjelpemidler på kjøkken for økt matglede
- Personer med demens og involvering i matrelaterte aktiviteter