Smart mat på fritid – bålmat

Lag mat sammen utendørs!

Dere kan lage utrolig mye godt på bålet! Sjekk ut Unge Kokkers oppskrifter på bålmat og bli inspirert. Husk å lese oppskriftene nøye og sjekke utstyrslisten før dere går ut.

Les artikkel om bålmat med kokken vår, Rune!

Oppskrifter

Her kan du laste ned våre oppskrifter i pdf-format. Disse er fine å ha med på telefonen, og er også utskriftsvennlige. Klikk på bildene for å laste ned én og en oppskrift, eller last ned fullstendig oppskriftshefte med utstyrsliste:

Utstyrsliste og gode tips

  • Noe å spise med og av 
  • Kjeler (gjerne en stor som kan henge over bål med lokk) 
  • Stekepanner
  • Bålpanne/grillrist. Stekeplate/takke kan også brukes om strøm er tilgjengelig.
  • 2 stk øse, 1 stk stekespade, 3 stk til å røre med  (metall eller tre)
  • Bokser/boller til grønnsaker og skrell 
  • Kniver- gjerne en hver
  • Fjøler- gjerne en hver 
  • Stavmikser for suppe fra bunnen
  • Hodelykter eller lys (om det er mørkt ute)
  • En bålplass 
  • Håndsprit/såpe hvis håndvask er mulig
  • Vann til oppvask 
  • Poser til søppel (sporløs ferdsel)

God tur!

  • Sjekk værmelding og hvor man skal være. 
  • Ha en plan B for gjennomføring.
  • Bålplass under tak, i ly og le om det er veldig ille vær.
  • Husk det generelle bålforbudet fra 15. april – 15. september.
    Det går likevel an å bruke godkjente bålplasser – sjekk med deres kommune/bydel.