Smart mat på fritid – bålmat
Lag mat sammen utendørs!
Dere kan lage utrolig mye godt på bålet! Sjekk ut Unge Kokkers oppskrifter på bålmat og bli inspirert. Husk å lese oppskriftene nøye og sjekke utstyrslisten før dere går ut.
Les artikkel om bålmat med kokken vår, Rune!
Oppskrifter
Her kan du laste ned våre oppskrifter i pdf-format. Disse er fine å ha med på telefonen, og er også utskriftsvennlige. Klikk på bildene for å laste ned én og en oppskrift, eller last ned fullstendig oppskriftshefte med utstyrsliste:
Utstyrsliste og gode tips
- Noe å spise med og av
- Kjeler (gjerne en stor som kan henge over bål med lokk)
- Stekepanner
- Bålpanne/grillrist. Stekeplate/takke kan også brukes om strøm er tilgjengelig.
- 2 stk øse, 1 stk stekespade, 3 stk til å røre med (metall eller tre)
- Bokser/boller til grønnsaker og skrell
- Kniver- gjerne en hver
- Fjøler- gjerne en hver
- Stavmikser for suppe fra bunnen
- Hodelykter eller lys (om det er mørkt ute)
- En bålplass
- Håndsprit/såpe hvis håndvask er mulig
- Vann til oppvask
- Poser til søppel (sporløs ferdsel)
God tur!
- Sjekk værmelding og hvor man skal være.
- Ha en plan B for gjennomføring.
- Bålplass under tak, i ly og le om det er veldig ille vær.
- Husk det generelle bålforbudet fra 15. april – 15. september.
Det går likevel an å bruke godkjente bålplasser – sjekk med deres kommune/bydel.