Smart mat på fritid – idrettsmat

Mat og fysisk aktivitet, kosthold og trening, går hånd i hånd. Regelmessig fysisk aktivitet er nødvendig for normal vekst og utvikling og god helse blant unge. Det samme kan man si om kosthold. Fysisk aktivitet har positiv effekt på psykisk helse, konsentrasjon og læring. Lystbetont aktivitet i ungdomsårene legger grunnlag for livslang bevegelsesglede. Fysisk aktivitet gir mestringsfølelse!

Det vi spiser og drikker kan påvirke effekten av en treningsøkt, og dette er spesielt viktig for de som trener mye. For å få optimalt utbytte av treningen, er det viktig å sørge for at kroppen får i seg nok væske, salter, karbohydrater og protein. Det er også en forutsetning at du spiser sunt og variert, slik at behovet for alle næringsstoffer blir dekket.

På denne siden finner du vårt hefte om smart idrettsmat og oppgaver om mat og fysisk aktivitet. I heftet finner du også mange smarte oppskrifter!

Tips: Meld dere inn i Facebookgruppen vår Velg smart mat! før dere setter i gang. Der finner dere også en nyttig album om mat og fysisk aktivitet. Bruk dette som utgangspunkt for å gjøre oppgaver om mat og fysisk aktivitet.

Med utgangspunkt i dette materialet kan dere for eksempel arrangere en digital spisekveld eller lage deres egen matvideo som dere deler med Unge Kokker. Hvem lager den fresheste smoothien?!

Her finner dere enda flere oppskrifter til inspirasjon.